Man skulle tro at det var meget nemt at finde en kæreste; der er ca. en million singler i Danmark, så der burde være nok at tage af, men hvorfor oplever mange så alligevel at det er så svært at finde bare en enkelt?

Det spørgsmål er der selvfølgelig flere mulige svar på, bl.a. at vi ikke længere er økonomisk afhængige af at have en partner, og at mange er opdraget til kun at gå efter det bedste. Man tør ikke beslutte sig for én, for så udelukker man alle de andre og går måske glip af en endnu større kærlighed.

En anden problematik kan være at dem man selv er interesseret i, ikke vil have én. Og omvendt. Som Tove Ditlevsen skriver:

Der er to mænd i verden, der / bestandig krydser min vej, / den ene er ham jeg elsker, / den anden elsker mig.

Den ene er i en natlig drøm, / der bor i mit mørke sind, / den anden står ved mit hjertes dør, / jeg lukker ham aldrig ind.

Hvis du (kvinde som mand) altid falder for de ’forkerte’ og hurtigt mister interessen for de ’rigtige’, så kan det være en god ide at se på hvordan du behandler dig selv.

For vores selvopfattelse afspejler sig i de mennesker vi omgiver os med, især i vores kærlighedsliv. Måske har du en (ubevidst) side der slet ikke synes at du fortjener kærlighed?

Og selvom du længes efter nærhed, tør du måske slet ikke risikere at lukke nogen ind – for tænk hvis du bliver forladt bedst som du har åbnet op, eller hvis det bliver afsløret at du er slet ikke er værd at være sammen med.

Hvis du ikke kan finde en kæreste fordi du er meget kritisk, kan det være at det i virkeligheden er dig selv du afviser fordi du ikke tror at du er værd at elske.

Det kan også være at du tidligere har oplevet et brud eller et svigt, som du ikke har fået bearbejdet, så du ikke tør binde an med kærligheden igen.

Uanset hvad problemet er, kan du heldigvis gøre noget ved det. I terapi kan du arbejde med at afdække årsagerne til at du ikke kan finde en kæreste eller ikke kan finde den rigtige. Hvis du går og tror at du ikke er værd at elske, kan du bearbejde det, så du kan åbne op og tage imod kærligheden.

Læs mere om hvordan du kan arbejde med Relationer og kærlighed og Selvværd i individuel terapi.