Jalousi

Tjekker du hendes telefon og hendes Facebook?

Tjekker du om hans tøj dufter af parfume når han har været til "fodboldkamp med vennerne"?

Jalousi kan være en særdeles ubehagelig følelse. Hvis du kender til at være jaloux, har du måske også prøvet at overskride grænserne for hvad du egentlig synes er ok; du ønsker ikke at nære mistillid til din partner, men jalousien driver dig til at kontrollere ham/hende.

Samtidig med at det i sig selv er frygteligt at være jalousi, bliver man også ofte skamfuld over ikke at kunne styre sine følelser. Det er lidt et tabu at være jaloux, men ligesom med alle andre følelser er der selvfølgelig gode grunde til at man er jaloux.

Medmindre jalousien rent faktisk er velbegrundet, kan den skyldes at du tidligere i dit liv har været udsat for svigt som du ikke har fået bearbejdet, og som nu forhindrer sig i at stole på din partner.

Stærk jalousi kan også meget vel skyldes at du ikke føler dig god nok. I stedet for at tro at din partner har valgt dig fordi han/hun elsker dig, så plager du selv med smertefulde tanker om at han/hun sikkert er meget mere interesseret i andre end dig.

Måske kender du også til fra andre områder af dit liv at dit selvværd er lavt. Det kan du arbejde med i individuel terapi, så du kan værdsætte dig selv i højere grad og forhindre at dit parforhold går i stykker på grund af jalousien.

Læs mere om selvværd HER

Læs mere om individuel terapi HER

Jalousi kan imidlertid også være velbegrundet. Hvis du er den i et forhold der bevidst eller ubevidst gør din partner jaloux, enten for at få bekræftelse fra en anden eller for at få din partner til at vise at du betyder noget for hende, så tyder det på at dit selvværd heller ikke har det for godt. Det kan du arbejde med i individuel terapi.

Eller I kan sammen – i parterapi - se på hvilke uhensigtsmæssige mønstre der præger jeres forhold, så I kan få det bedre med hinanden.

Forløbet: I skal regne med at vi mødes 4-8 gange med ca. 14 dages mellemrum. Mellem første og anden gang kan det dog være godt at der kun går en uge.

Jeg er blevet interviewet til eurowoman.dk om jalousi. Læs interviewet her:
Jalousi - interview eurowoman.dk