Misbrug

Et misbrug - hvad enten det drejer sig om alkohol, stoffer eller mad - har det formål at holde en psykisk smerte nede. Det drejer sig ofte om gammel ubearbejdet smerte, der går tilbage til barndommen. Måske lykkes det dig at beskytte dig mod hvor ondt det gør, men det er altid en stakket frist, for smerten forsvinder ikke, selvom du bedøver den.

Og du betaler en dyr pris for dit misbrug, nemlig den ægte kontakt til dig selv og mennesker omkring dig. Misbrug er nemlig altid ledsaget af løgne og svigt, ikke mindst over for dig selv.

 

Det er svært at stoppe et misbrug fordi smerten kan føles så uudholdelig når den ikke bliver dulmet. Men ofte er det muligt at bearbejde smerten og årsagerne til den, så du kan gøre dig fri og få et bedre liv, hvor du kan se dig selv og andre i øjnene.

I denne proces er det godt at have en støtte ved sin side, som kan hjælpe dig med at rumme det når det bliver svært. Det er noget af det jeg kan tilbyde dig i terapi. Og samtidig kan jeg hjælpe dig med at finde dine ressourcer og dit potentiale til at bruge, i stedet for at misbruge, livet.