Parterapi

Er I trætte af konflikter? Længes I efter nærhed? I parterapi kan I få klarhed over hvordan problemerne opstår og redskaber til at skabe et bedre forhold.

I parterapi kan I bl.a. arbejde med

Målene med parterapi kan være at

  • undersøge hvordan I får skabt problemerne i jeres forhold
  • lære at løse og undgå konflikter
  • forhandle, så I begge får opfyldt nogle af jeres ønsker og behov
  • afklare om I egentlig vil det samme med jeres parforhold
  • genfinde nærheden og gnisten mellem jer
  • afklare om I skal blive sammen

De fleste af os kender længslen efter at høre tæt sammen med et andet menneske, at give sig hen og give og modtage kærlighed uden betingelser. Og i starten af et forhold er alt som regel fryd og gammen.

Men når hverdagen banker på, har problemerne det med at gøre det samme. Mange bliver skuffede når de hen ad vejen finder ud af at de ikke er sammen en drømmeprins/prinsesse, men et helt almindeligt menneske på godt og ondt. Og SÅ starter diskussionerne og forsøgene på at lave hinanden om!

Men selv om I taler/råber/skændes, får I ikke løst problemerne hvis ingen af jer føler sig lyttet til og forstået af den anden. Hvis I begge har så travlt med at få jeres eget budskab igennem at I lukker af for at lytte til det den anden siger, bliver resultatet en ond cirkel hvor I begge bliver mere og mere utilfredse.

Min erfaring er at for de fleste er det vigtigste ikke at få ret, men derimod om at blive hørt, og det kan I bruge parterapi til at blive gode til.

I parterapi kan I lære åben og ærlig kommunikation i respekt for jer selv og hinanden.

(Anders) og Camilla skriver bl.a.:

Der er ingen tvivl om at parterapien reddede vores ægteskab :). Vi har fundet nogle strategier til at undgå konflikter, og hvis der alligevel skulle opstå problemer, ved vi nu hvordan vi skal tage dem i opløbet."

Læs hele udtalelsen her: Udtalelser fra klienter om parterapi.

Forløbet: I skal regne med at vi mødes 4-8 gange med ca. 14 dages mellemrum. Mellem første og anden gang kan det dog være godt at der kun går en uge.

Jeg er blevet interviewet til alt.dk om årsager til skilsmisse: Her er de 5 største grunde til, at 50% af os bliver skilt

Læs også blogindlægget Hvorfor går så mange parforhold i stykker?

Nogle gange dukker der i parterapi problematikker op hos den ene part, som det vil være hensigtsmæssigt at bearbejde i individuel terapi efter parterapiens afslutning.

Læs mere om Individuel terapi.