Parterapi

Er I trætte af konflikter? Længes I efter nærhed? I parterapi hjælper jeg jer med at skabe klarhed over hvordan problemerne opstår og giver jer redskaber til en bedre kommunikation.

I parterapi kan I bl.a. arbejde med

 

De fleste af os kender længslen efter at høre tæt sammen med et andet menneske, at give sig hen til kærligheden uden betingelser. Og i starten af et forhold er alt som regel fryd og gammen.

Men når hverdagen banker på, har problemerne det med at gøre det samme. Mange bliver skuffede når de hen ad vejen finder ud af at de ikke er sammen en drømmeprins/prinsesse, men et helt almindeligt menneske på godt og ondt. Og SÅ starter diskussionerne og forsøgene på at lave hinanden om!

Men selv om I taler/råber/skændes, får I ikke løst problemerne hvis ingen af jer føler sig lyttet til og forstået af den anden. Hvis I begge har så travlt med at få jeres eget budskab igennem at I lukker af for at lytte til det den anden siger, bliver resultatet en ond cirkel hvor I begge bliver mere og mere utilfredse.

I parterapi er jeg den neutrale tredje part der guider jer, så I bliver bedre til at kommunikere ærligt og respektfuldt med hinanden. Min opgave er ikke at fortælle jer hvad I skal gøre, eller hvad der er rigtigt eller forkert, men at hjælpe jer med at få en dybere forståelse af jeres dilemmaer. Gennem forståelsen vil I kunne se at der er alternative måder at handle på, så I ikke gang på gang ender i de samme konflikter.

 

(Anders) og Camilla skriver:

"Der er ingen tvivl om at parterapien reddede vores ægteskab. Vi har fundet nogle strategier til at undgå konflikter, og hvis der alligevel skulle opstå problemer, ved vi nu hvordan vi skal tage dem i opløbet." Se Udtalelser fra klienter om parterapi.

 

Typisk kører et forløb i parterapi over 4-8 gange med ca. 14 dages mellemrum.

Nogle gange dukker der i parterapi problematikker op hos den ene part, som det vil være hensigtsmæssigt at bearbejde i individuel terapi efter parterapiens afslutning.

Læs mere om Individuel terapi.

Målet med parterapi kan fx være at:

  • undersøge hvordan I får skabt problemerne i jeres forhold
  • lære at løse og undgå konflikter
  • forhandle, så I begge får opfyldt nogle af jeres ønsker og behov
  • afklare om I egentlig vil det samme med jeres parforhold
  • genfinde nærheden og gnisten mellem jer
  • afklare om I skal blive sammen

 

Jeg er blevet interwievet til Alt for damerne: