Umiddelbart efter en ferie er der travlhed hos parterapeuterne fordi overvejer mange par skilsmisse. Det der ofte er gået galt, er at med den ekstra tid man har haft til at være sammen, har konflikterne fået lejlighed til at blusse op for fuld kraft.

Selvom de fleste par også har konflikter til daglig, har mange alligevel så travlt med job, børn og alt det andet at der ikke er plads til rigtigt at mærke hvor slemt det står til.

Men i ferierne bliver det tydeligt at alt ikke er fryd og gammen, og gamle travere stikker hovedet frem: han forstår mig jo overhovedet ikke; hun hører jo slet ikke efter hvad jeg siger; han springer altid over hvor gærdet er lavest; hun hakker evig og altid på mig, lige meget hvor meget hvad jeg gør, osv. osv. Selvom de to stadig elsker hinanden, overskygges det af misforståelser, skænderier eller tavshed, opgivenhed.

Læs også denne artikel om hvorfor nogle par kan blive ved med at skændes uden at det ændrer noget: Hvad er det – egentlig – I skændes om?

 

Skal I smide håndklædet i ringen og blive skilt? Eller vil I give det en chance til?

Hvis I vælger at give jeres forhold en chance, er det en god idé at få en udenforstående til at hjælpe jer med at se hinanden med friske øjne, få en bedre kommunikation og få nærheden mellem jer tilbage. Ofte skal der ikke kun små ændringer til for at konflikterne bliver løst, men det kan være svært selv at få øje på hvad der skal til når man er kørt fast i uhensigtsmæssige mønstre og automatreaktioner .

I parterapi får I mulighed for at komme til orde begge to og fortælle om jeres oplevelse af problemerne mellem jer. Alene det at blive lyttet rigtigt til er som regel en lease når man er vant til at kommunikationen går i stykker, som det ofte er tilfældet når ingen af de to parter føler sig hørt og taget alvorligt.

Og hvis I begge er indstillet på at arbejde for det, kan det godt lade sig gøre at få kærligheden tilbage!

Læs mere om Parterapi og se Udtalelser fra klienter om parterapi.