Omsorg for dig

“Omsorg for dig” er en gruppe for dig der gerne vil blive bedre til at:

– sørge lige så godt for dig selv som for andre

– mærke dine behov – uden at få dårlig samvittighed

– sætte grænser når du har brug for det 

– styrke dit selvværd

 

Omsorg for andre er selvfølgelig en uvurderlig kvalitet, og meningen med kurset er IKKE at du skal blive super egoistisk og kun tænke på dig selv.

Men måske er du lidt for god til altid at sætte andres behov før dine egne? Måske oplever du at dine behov ikke er vigtige, eller ligefrem forkerte? Eller falder det dig slet ikke ind at du har nogen behov? At du også kan have brug for omsorg?

På kurset kan du arbejde med at blive bedre til at mærke og anerkende dine behov uden at få skyldfølelse. Og dermed opnå en bedre balance mellem dine behov og andres, så det ikke pr. automatik er de andres der kommer i første række.

At prioritere egne behov indebærer nogle gange at skulle sige nej til andre personer – din familie, din kæreste, din ven(inde), din chef eller en kollega. For mange er det nærmest angstprovokerende at sige nej, og det træner vi også på kurset.

 

Selvværd

Prøv at spørge dig selv:

– Hvordan taler jeg til mig selv? Er jeg venlig og imødekommende eller lidt af en bitch/rå børste?

– Stiller jeg højere krav til mig selv end til andre?

– Hvornår har jeg sidst gjort noget for mig selv bare fordi jeg havde lyst til det – og uden at få det dårligt over det?

– Siger jeg ja til noget jeg ikke har lyst til, af frygt for andres reaktion?

Hvis du er rigtigt god til at tage dig andre, mens du behandler dig selv knap så pænt, så har du sikkert også huller i dit selvværd, dvs. du kender det at føle dig utilstrækkelig eller ikke god nok. På kurset får du lejlighed til at undersøge hvordan du har fået det selvbillede, så du kan gøre op med det.

Du kan også arbejde med at sige din mening og få sagt til og fra i de rigtige situationer.

Læs mere om Selvværd.
Læs også blogindlægget Lavt selvværd? Hvad kan du gøre?

At arbejde med dig selv i en gruppe

Ved at være i en gruppe kan du dele dine tanker og følelser med andre i samme eller lignende situation, så du opdager at du slet ikke er så alene om dem som du måske gik og troede. Når du fortæller om hvordan det er for dig, giver du noget af dig selv som de andre i gruppen kan spejle sig i, ligesom du kan blive inspireret af at høre hvordan andre oplever og tackler deres problemer.

Min udvikling har virkelig fået et skub i den rigtige retning ved at være med i gruppen. Jeg kan se mig mine problemer i et andet lys nu, som om de er blevet nemmere at håndtere.” (Amalie)

Indhold
Samtale, kreative øvelser, lettere kropterapi, mindfulness, drømmerejser, teori.

Datoer efteråret 2018
Gruppen mødes ca. en gang om måneden kl. 17-20.30.
OBS: Ugedagen er endnu ikke fastlagt, så hvis du gerne vil være med i gruppen, så skriv meget gerne til mig hvilke dage du kan.

Kursussted
København SV

Pris og vilkår
500 kr. pr. gang, som betales ved starten af hver gang.

Ved tilmelding hæfter du for betaling for alle kursusdage, uanset om du bliver forhindret i at deltage på en eller flere af kursusdagene.

Du tilmelder dig kurset ved at betale depositum på 500 kr. på MobilePay 24313 eller konto 8401 1161837.

Max. 5 deltagere, så der er god tid til alle.

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til mig hvis du har nogen spørgsmål om kurset.