"Omsorg for dig" er en gruppe for dig der gerne vil blive bedre til at:

- sørge lige så godt for dig selv som for andre

- mærke dine behov – uden at få dårlig samvittighed

- sætte grænser når du har brug for det 

- styrke dit selvværd

 

Omsorg og behov

Omsorg for andre er selvfølgelig en uvurderlig kvalitet, men måske er du lidt for god til altid at sætte andres behov før dine egne? Måske oplever du at dine behov ikke er vigtige, eller ligefrem forkerte? Eller måske er du bange for at andre ikke kan lide dig hvis du fylder for meget.

På kurset kan du arbejde med at blive bedre til at mærke og anerkende dine behov uden at få skyldfølelse. Og dermed opnå en bedre balance mellem dine behov og andres, så det ikke pr. automatik er de andres der kommer i første række.

 

Grænser

At prioritere egne behov indebærer nogle gange at skulle sige nej til andre - din familie, din kæreste, din ven(inde), din chef eller en kollega. For mange er det svært at sætte grænser fordi man ikke vil virke uhøflig eller egoistisk, eller fordi man er bange for konflikter, og nogle har svært ved overhovedet at mærke hvor deres grænser går. Begge dele træner vi på kurset.

 

Selvværd

Et godt selvværd forudsætter evnen til at holde på egne rettigheder og til at bede om det man har brug for. Det indebærer en tro på at du fortjener at blive behandlet ordentligt, og at du er i stand til at sige fra når det ikke er tilfældet. Der er altså en tæt sammenhæng mellem selvværd, behov, grænser, og den omsorg du giver dig selv.

Læs mere om Selvværd.
Læs også blogindlægget Lavt selvværd? Hvad kan du gøre?

 

At arbejde med dig selv i en gruppe

I denne lille gruppe får du mulighed for i en tryg atmosfære at tage problemer op, og du får hjælp af mig til at arbejde med dem.

Ved dele dine tanker og følelser med andre i samme eller lignende situation, opdager du at du slet ikke er så alene om dem som du måske gik og troede. Og når du fortæller om hvordan det er for dig, giver du noget af dig selv som de andre i gruppen kan spejle sig i, ligesom du kan blive inspireret af at høre hvordan andre oplever og tackler deres problemer.

Min udvikling har virkelig fået et skub i den rigtige retning ved at være med i gruppen. Jeg kan se mig mine problemer i et andet lys nu, som om de er blevet nemmere at håndtere.” (Amalie)

 

Indhold

Samtale, kreative øvelser, lettere kropsterapi, mindfulness, drømmerejser, teori.

Mødedatoer 2018

18/9, 9/10, 30/10, 20/11, 11/12 - alle dage kl. 17-20

Kursussted

København SV

Pris og vilkår

500 kr. pr. gang, som betales ved starten af hver gang.

Ved tilmelding hæfter du for betaling for alle kursusdage, uanset om du bliver forhindret i at deltage på en eller flere af kursusdagene.

Du tilmelder dig kurset ved at betale depositum på 500 kr. på MobilePay 24313 eller konto 8401 1161837.

Max. 4 deltagere, så der er god tid til alle.

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til mig hvis du har nogen spørgsmål om kurset.